top of page

טיפול בפסיכודרמה

הגישה הפסיכודרמטית מותאמת לעבודה במסגרת טיפולית של אחד על אחד.  כך זה עובד בדרך כלל:

 

משחק תפקידים: בדומה לפסיכודרמה קבוצתית, אנשים עוסקים במשחקי תפקידים ופעילויות דרמטיות.  הם עשויים להשתמש באביזרים, לחוקק תרחישים, או להשתמש בכיסאות ריקים כדי לייצג אנשים או היבטים של עצמם.

 

חקירת רגשות וחוויות: באמצעות פעילויות דרמטיות אנשים יכולים לחקור את הרגשות, הזיכרונות והחוויות האישיות שלהם בצורה דינמית ואינטראקטיבית.  התהליך עוזר להעלות רגשות נסתרים או תת־מודעים אל פני השטח.

 

 החצנה והדמיה: פסיכודרמה כרוכה לרוב בהחצנה של קונפליקטים פנימיים, רגשות או חלקים מהעצמי.  על ידי הדמיה של היבטים אלה באמצעות משחק תפקידים, אנשים יכולים לקבל נקודות מבט ותובנות חדשות.

 

 פתרון בעיות והעצמה: פסיכודרמה מאפשרת לאנשים לעבוד דרך מצבים מאתגרים, קונפליקטים או טראומות על ידי הפעלת תרחישים שונים אשר מובילים להבנה מעמיקה יותר של פתרונות ולתחושת העצמה. 

 

 שילוב ותובנה: המטפל עוזר לאדם להרהר על חוויותיו במהלך מפגשי משחק התפקידים,  תהליך המוביל לתובנות לגבי דפוסי התנהגות, רגשות ומחשבות.

 

 בניית ביטוי רגשי: פסיכודרמה מעודדת ביטוי חופשי של רגשות בסביבה בטוחה, מה שיכול להיות מועיל במיוחד עבור אנשים הנאבקים עם ביטוי רגשי או הדחקה.

 

 גמיש וממוקד באדם: המטפל מתאים את הטכניקות הפסיכודרמטיות לצרכיו הייחודיים של הפרט, מה שהופך אותה לגישה גמישה וממוקדת באדם.

 

 שילוב עם טיפולים אחרים: ניתן לשלב פסיכודרמה בטיפול פרטני גם עם גישות טיפוליות אחרות כמו טכניקות קוגניטיביות-התנהגותיות, תובנות פסיכואנליטיות או תרגולים של מיינדפולנס.

 

מטרת המפתח של טיפול בפסיכודרמה פרטנית היא להקל על צמיחה אישית, מודעות עצמית וריפוי רגשי על ידי שיתוף פעיל של הפרט בתהליכים חווייתיים ודרמטיים.  התהליך יכול להיות מועיל במיוחד עבור אלה שטיפול בשיחות מסורתיות פחות מרתק או יעיל.

bottom of page